De skipiste, jouw catwalk. Het is aan de durvers.2 min read

Een heleboel mensen die van de piste sjeezen. Er is niets handiger dan jouw vrienden te kunnen herkennen doordat ze een unieke outfit dragen. Dit kan door een kleurrijk (doch fashionable) skipak OF door een leuke onesie!

Neutraal vs kleurrijk

Er is niets hatelijker dan een rode piste afdalen en moeten zoeken naar jouw bestie die een zwarte broek en een donkerblauwe jas draagt. Ik kan je niet vertellen hoeveel mensen voor deze -sorry- saaie outfit kiezen. Een neutrale (wat voor de meeste mensen ‘donkere’ betekent) jas kan ik nog begrijpen als je je skijas ook in de winter draagt. Je wilt namelijk niet met een psychedelische print door een winkelstraat wandelen.  Maar, lieve mensen, waarom toch in godsnaam die zwarte skibroek? Als je graag een neutrale jas draagt, ga alsjeblieft niet voor die zwarte skibroek! Een neutrale jas is eenvoudig te combineren met veel verschillende kleuren, niet? Dat is toch de reden dat je voor de neutrale jas gekozen hebt?

Twee keer raden welke snowboarder ik nooit kan volgen omdat ik zijn pak steeds kwijt ben?

Durf! Durf die babyblauwe, knalgele of fluo oranje skibroek te kopen! Als je wacht op een kruispunt van verschillende pistes, ben je veel herkenbaarder. Als je toch maar eens tegen de grond kletst, ben je veel herkenbaarder. Als je kameraden op jou staan te wachten op een kruispunt,… You know it. Je bent veel herkenbaarder!

Dit ben ik! Ik koos een muntgroen-witte jas van Eider (met roestbruine details) en een roestbruine broek van Burton. De zwarte helm wordt vanaf dit seizoen vervangen door een aubergine-kleurig exemplaar. Ik knijp precies in de onbekende skieër zijn poep, haha!
onesies

Laten we dan even overstappen naar een leukere versie van een kleurrijke outfit: de onesie. Hoe cool is het om plotseling een Pikachu over de piste te zien vliegen?

In onze ski-bende is Dinsey helemaal het van het. Een flitsende ringstaartmaki en een hete tijger – allé Teigetje – waren onze fantastisch zichtbare groepsgenoten. Toevallig waren zij ook onze snelste skibuddies, dus bij elke afslag stonden zij ons (on)geduldig op te wachten.

Ook in de après-ski zijn onesies de crème de la crème. La Folie Douce is een begrip in verschillende skigebieden. Het is dé plaats waar op tafel dansen met skibotten helemaal oké is. Een flitsende DJ en nog meer flitsende entertainers zorgen voor ambiance op opzweepende beats. Feesten met Deense Teletubbies of toch maar Franse zebra’s? Klinkt toch super cool?!

Hoe ziet jouw ski outfit eruit? Wat is de coolste onesie die jij al hebt zien skiën of boarden?

Please follow and like us:
Instagram1k
Facebook0
Google+
http://instyleout.be/wintersport-outfit/

Related posts

2 thoughts on “De skipiste, jouw catwalk. Het is aan de durvers.”

 1. Hanne

  Hey,
  Ff een kleine vraag.
  Onsie over je skibroek of zonder skibroek en alleen met thermisch ondergoed?

  XX

  1. Hey! Het hangt een beetje van het weer af en welk type skibroek je hebt, maar voor je eigen veiligheid (onderkoeling enzo) zou ik toch kiezen voor de skibroek onder je onesie aan te doen 😉 Skieën met nat thermisch ondergoed is echt balen! Als het warmer is kan je eventueel het thermisch ondergoed skippen en enkel je broek en de onesie aandoen. Veel skiplezier!

Leave a Comment