Kamperen in Nederland, afkicken van het stadsleven3 min read

Samson en Gert drukten het al heel mooi uit met hun liedje ‘Niet Ver Weg’. Hoewel wij niet aan het Noordzeestrand gingen relaxen, bleven we toch in de buurt. Wij gingen kamperen in Woerden, Nederland.

1-2-3, op vakantie

Drie dagen hadden we vrij en we hebben ervan geprofiteerd. Gewoon, dichtbij, op mini-vakantie, omdat het kan. Zondagvoormiddag zocht ik online naar een fijne camping en PJ raapte alle kampeerspullen bijeen In de late namiddag waren we vertrekkensklaar.

Ik wou graag bij water zitten, Zeeland leek daarom een fijne streek. Die campings zijn echter meer geschikt voor een langere vakantie, zodat je op het strand kan chillen. Een beetje meer naar het binnenland was dan het plan B, voor meer groen. Onze uiteindelijke keuze viel op camping Batenstein in Woerden.

Toegekomen op de camping werden we begroet door een hele fijne dame. Ze toonde ons een plaats aan een kreekje waar we onze tent naar eigen believen konden plaatsen. Hoera, water! Tentje opzetten, potje koken op een fornuisje speciaal voorzien voor tentkampeerders, et voila: 100% vakantie in mijn hoofd.

kamperen, zo puur mogelijk

… of toch zo puur mogelijk als dat kan in Nederland. Voor één euro per dag konden we wifi krijgen. Hebben we niet gedaan. Gewoon even offline blijven, genieten van samen-zijn, en een goed boek te lezen, zonder afleidingen. Geen hele wereld in dat bakje in je zak. Geen FOMO, ofja, misschien wel, maar dat was dan maar zo. Kortom, drie dagen social media-rehab.

Om volledig af te kicken heb je toch wel een weekje nodig, maar het was een goed begin. De mentale verplichting die een smartphone met zich meebrengt om overal met ‘mee te zijn’ kon ik al snel loslaten.  Voor die drie dagen moest ik ook geen schrik hebben voor een enorme hoeveelheid e-mails die staan te wachten.

uurtje natuur

Vakantie betekent ook dat je nergens voor moet opstaan. We hadden dan ook geen wekker gezet om vroeg op te staan. De vogeltjes die in de boompjes op de camping huizen dachten daar wel anders over: om half vijf begon het chaotische concert van vogelgekwetter. Even iets minder leuk, die natuur. Even gaan plassen en terug in de slaapzak kruipen. Die vogels kalmeerden na een tijdje ook weer en dan slaap je lekker nog een paar uurtjes verder.

Eten doe je gewoon wanneer je honger hebt, of het nu elf uur is, of twee. Er is niets of niemand die van jou verwacht om ergens te zijn of iets te doen. Je luistert gewoon naar je lichaam. Het is ook een groot verschil dat er niet elke vijf meter reclame voor snoepgoed naar je staat te schreeuwen.

Kamperen doet ook enorm deugd voor je ‘feeling’ met de natuur. Een druppeltje regen? Nee, daar zal je niet van smelten. Een beetje frisser? Doe gewoon een trui aan. We verschuilen ons te snel en te vaak in onze huizen. Een beetje regen op je smoel doet eigenlijk wel deugd.

meer van dat!

Wij waren héél even vergeten hoe fijn kamperen wel is. Drie vrije dagen is een ideale moment om er even tussenuit te knijpen. Samson en Gert hadden het wel bij het rechte eind: wat ze ook vertellen, het is hier niet zo slecht. We zullen dus zeker nog korte kampeertripjes maken! Trouwens, camping Batenstein in Woerden is een echte aanrader!

Wat was jouw fijnste dicht-bij-huis-vakantie?

Please follow and like us:
Instagram1k
Facebook0
Google+
http://instyleout.be/kamperen-woerden-nederland/

Related posts

Leave a Comment