Hydro Flask, een review3 min read

Zoals je in mijn blogpost over herbruikbare waterflessen kon lezen, stond er een Hydro Flask op mijn verlanglijstje voor Kerstmis. Driewerf hoera, want de Kerstman heeft hem ook onder de kerstboom gelegd voor mij! Het werd een mooi blauw exemplaar met een inhoud van 1 liter.

Pieter-Jan begreep in eerste instantie niet waarom ik zo graag een Hydro Flask wou hebben. Mijn antwoord: “voor op skivakantie“. Ik vind koud water drinken namelijk niet zo fijn en in (bijvoorbeeld) mijn Klean Kanteen classic, wordt water sowieso koud op de skipiste. Zijn eerste reactie: “Je water bevriest toch niet wanneer je gaat skiën?” Nee, dat is waar. Waar Pieter-Jan graag het hele jaar door ijsblokjes bij zijn water doet, heb ik mijn water liever op kamertemperatuur of veel warmer.

Dat betekent dat ik nu lekker warme thee kan meenemen op de pistes van Alpe D’Huez – en als die op is, mijn Hydro Flask gewoon kan hervullen met water. Zo kan ik de hele dag doorbrengen in de bijtende kou zonder brain freeze!

De eerste Hydro Flask-test was op de hellingen van Ovifat: ’s Ochtends lekker theetje gezet en naar Ovifat gereden, eens op de piste lekker warme thee sippen en zelfs ’s avonds tijdens de rit naar huis kon ik mijn ziel nog verwarmen met heerlijk warme thee.

Hydroflask ski
De ultieme sneewtest van mijn Hydro Flask in Ovifat (BE)

De tweede Hydro Flask-test: as we speak ligt yours truely te hoesten en proesten in bed door een virus in mijn lichaam. De situatie is als volgt: thee verzacht de hoest, de keuken bevindt zich op het gelijkvloers en slaapkamer op de tweede verdieping. Dankzij mijn nieuwe Hydro Flask moet ik niet elk uur naar beneden strompelen om warm water. De hele dag lang kan ik rustig van mijn warme gemberthee slurpen.

Hydro Flask in bed
Hydro Flask een dagje bij mij in bed

En nu zit ik in de Alpen. Oh, die heeeerlijke bergen! Elke ochtend zet ik de waterkoker op en kies ik mijn gewenste smaakje van de dag uit. Het zakje gooi ik in de fles en dan giet ik het dampende water tot boven in de fles. Het is bijna een poëtisch ritueel in de ochtend. Dus ook hier kan ik de hele dag heerlijk warme thee sippen ter verwarming en hydratatie. Het is zelfs zo dat ik mijn thee al ‘moet’ delen met mijn mede-skiërs – ik gun het hen ten zeerste. Hydro Flask FTW!

HydroFlask Alpes
Nog nooit zo gelukkig geweest dankzij een fles

Kortom, ik ben super content van de laatste aanwinst in mijn flessencollectie, maar ik zal nog even de voordelen en nadelen op een rijtje zetten:

HYDRO FLASK VOORDELEN

Goed zichtbaar door de kleur – ik verlies echt alles (tijdelijk)
Groot volume
Lichte fles
Thee blijft 6 uur heet en 12 uur warm – indien de fles volledig vol is
Eenvoudig uit te wassen door de ‘wide mouth’

HYDRO FLASK NADELEN

‘Wide mouth’ is moeilijk om uit te drinken in een voertuig (auto/bus), maar dat kan opgelost worden door een ‘flip cap‘.
De rand van de wide mouth wordt ook een beetje warm. Dit kan je oplossen door een ‘flip cap‘ of een ‘straw lid‘ aan te schaffen. Een bekertje meenemen of gewoon voorzichtig drinken zijn ook goeie opties.

Een Hydro Flask kan je in België aanschaffen bij A.S. Adventure. De prijs varieert van €25,95 voor de 12oz isolerende Coffee Cup tot €45,95 voor de 32oz isolerende fles.

Ik ben helemaal verliefd op mijn Hydro Flask. Heb jij er al eentje of zou je wel eentje willen?

Please follow and like us:
Instagram1k
Facebook0
Google+
http://instyleout.be/hydro-flask-review/

Related posts

Leave a Comment