Een hervulbare waterfles, een duurzame investering3 min read

Tot een jaartje geleden had ik steeds een plastieken flesje op zak, zo eentje dat je in de supermarkt koopt en dan gewoon in de vuilbak gooit. Ik vulde dergelijk flesje wel een paar keer opnieuw, maar dat werd ook maar vies na een tijdje. Plastiek is helaas geen natuurlijk product en Moeder Aarde kan er wel wat minder van gebruiken. Ik ben dus bewuster gaan nadenken over het afval dat ik zelf produceer en hoe ik die hoeveelheid kan verminderen. De eerste stap was meteen duidelijk: een hervulbare waterfles kopen.

kleankanteen1

Waarom een hervulbare waterfles kopen?

Het milieu is je zo enorm dankbaar! Een hervulbare waterfles gaat gemakkelijk heel wat jaren mee. Je hoeft maar een beetje gezond verstand te hebben om uit te rekenen dat je veel minder plastieken flesjes in je PMD-zak zal gooien.

Kraantjeswater is perfect drinkbaar! Waar ik woon is kraantjeswater zelfs zeer lekker, maar ik ben me er ook van bewust dat dat niet overal zo is. Als het kraantjeswater uit jouw kraan niet zo fantastisch smaakt, laat het dan even door een waterfilter lopen. Die filtert nare smaakjes er zo uit.

Het is veel goedkoper op lange termijn! Kraantjeswater is zo goed als overal beschikbaar. Reken maar even uit hoeveel jij betaalt voor flessenwater… En hoe vaak koop je zo’n fles? I rest my case.

kleankanteen3

Waar moet je op letten bij het kopen van een hervulbare waterfles?

Je vindt hervulbare waterflessen in alle vormen en maten. Het volume van de fles bepaal je zelf. Ook bestaan er heel wat prijscategorieën. In mijn persoonlijke ervaring zal ik eerder adviseren om net dat ietsje meer te investeren in je fles. Ik ga geen merken door het slijk halen, maar goedkopere merken zijn vaak minder duurzaam en kunnen soms de gezondheid schaden.

Een fles die volledig uit inox bestaat, zoals Klean Kanteen, Hydro Flask en Mizu, zijn veilige opties als je af en toe wat onhandig bent. Die kunnen tegen een stootje en zijn nog perfect veilig om uit te drinken als er toch een deukje inkomt. Heeft de fles een coating aan de binnenkant (meestal een gele schijn aan de binnenkant van de fles) dan moet je iets voorzichtiger zijn. Als je dergelijke fles laat vallen, kan die coating namelijk loskomen.

Er bestaan ook leuke glazen flessen die perfect zijn voor op je bureau te zetten. Vanuit je ooghoek zal je herinnerd worden om regelmatig te drinken. Of eentje met een infuser, een citroentje of limoentje erin en hopla, heerlijk fruitwater.

Hygiëne

Het is niet omdat je ze niet ziet, dat er er niet zijn: bacteriën. Zet je waterfles elke avond gewoon bij de rest van je afwas. Zo hou je vervelende ziektes lekker ver weg.

Hydroflask ski

Ik heb zelf drie verschillende flessen: een Klean Kanteen Classic, een Klean Kanteen Classic in kindjesversie en een Hydro Flask 32 oz. Het is misschien wat veel van het goede, maar ze hebben alledrie wekelijks hun werk. De Klean Kanteen Classic is voor dagelijks gebruik. Het is een ideaal formaat om op het werk voldoende te drinken, ze kan tegen een stootje en is eenvoudig proper te maken. De kinderfles van Klean Kanteen heb ik aangeschaft omdat het zo’n prachtig handtasformaat is. Het is een flesje van ongeveer 33 cl. Die neem ik steeds mee wanneer ik boodschappen doe, voor een klein dorstje. Ten slotte is de Hydro Flask mijn thee-buddy. Het is een isolerende fles die mijn thee warm houdt van ’s ochtends tot ’s avonds, maar in deze blogpost lees je er alles over!

Redenen genoeg om een hervulbare waterfles aan te schaffen? Of heb jij er al eentje? 

 

Please follow and like us:
Instagram1k
Facebook0
Google+
http://instyleout.be/hervulbare-waterfles/

Related posts

Leave a Comment