Posted on

Bucket List 2017: Reis Editie3 min read

Met Kerstmis kocht ik voor Thaïsa een ‘bucket list calender’, om het nieuwe jaar goed in te zetten en om meer te genieten van elk moment. Wat ik me toen realiseerde was dat ik mijn bucket list zelf ook nog niet gemaakt heb. Een plan voor dit jaar, sowieso. Ik zal jullie niet met de hele lijst overspoelen, maar ik wil deze vijf bestemmingen die hoog op mijn bucket list staan wel in de verf zetten.

1. Lapland

Komende winter wil ik sowieso naar Lapland. Het zou niet mijn eerste bezoek  aan Lapland zijn. Ik ben er de eerste keer een deel van mijn hart verloren. Ten eerste aan de rust die het landschap met zich meebrengt zowel overdag als ’s nachts. Ten tweede aan de meest gegeven reden om naar lapland te trekken, het noorderlicht. Ten derde en voor mij eigenlijk de belangrijkste reden om terug te gaan, aan de sledehonden. Daar wil ik deze keer naast lange tochten mee maken ook voor zorgen.

905579_10201125331754661_1026451934_o

903436_10201125325474504_414348596_o

2. Alpen

Bergen, chocolademelk, vroeg donker en een dikke pak sneeuw alsjeblieft. Ten minste één week per jaar op een plank naar beneden zoeven schrap ik nooit van mijn bucket list. Jaarlijks begint de wens om terug te keren ongeveer op het moment dat ik in de auto stap om huiswaarts te rijden.

mountain view

2b. Alpen in de zomer

Een frisse bries, hetzelfde adembenemende landschap, maar dan zonder sneeuw. Er zijn heel veel haarspeldbochten om te overwinnen met mijn motor. Daarnaast ook kleine paadjes om te beklimmen met mijn bergschoenen. Ik weet niet naar welke van de twee ik het meest uitkijk. Wat wel vaststaat is dat ik als uitvalsbasis ’s ochtends het liefst mijn tent gebruik. Kamperen geeft je een instant vakantiegevoel en laat dat nu net zijn wat we allemaal wel graag hebben.

motorcycle camping

3. Nieuw Zeeland

De eerste van de drie landen die ik nog niet bezocht heb en op mijn bucket list staan. Ik kijk er enorm naar uit om ooit deze natuurparel te bezoeken. Ook hier zijn de hooggebergtes zijn een absolute bucket lister voor mij. Er zijn ook verschillende nationale parken die mijn interesse al gewekt hebben. Een bezoekje aan een rugbywedstrijd hoort hier sowieso ook bij, liefst zelfs eentje van de All Blacks – de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland, en de beste van de hele wereld.

4. Japan

Bergen! Je ziet waarschijnlijk al zo’n beetje een rode draad verschijnen. Japan is het mekka voor freeride snowboarders, waar rode en blauwe pistes eigenlijk rode en blauwe zones zijn. Daarnaast heeft Japan ook een heel rijke cultuur, wat voor de nodige afwisseling zorgt tussen al die bergen door. Vooral de traditionele tempels en kunsten boeien me. Ook in Japans eten kan ik me wel vinden – denk sushi!

20170214_121836

sushi

5. Cuba

Een land waar ik voorlopig nog niet zeer veel over weet, maar daar zal ik snel genoeg verandering in brengen. Cuba heeft een warmer klimaat dan de rest van mijn droombestemmingen, maar dat mag ook wel eens. Cuba is een land dat ik vooral wil bezoeken voor zijn geschiedenis, muziekcultuur en het grote aantal oldtimers dat er rondrijdt.

Wat is jouw ultieme bucket list bestemming?

Please follow and like us:
Instagram1k
Facebook0
Google+
http://instyleout.be/bucket-list-2017-reis-editie/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *