Posted on

2017 Bucket List: Sport Edition3 min read

De start van het nieuwe jaar is een goed moment om je to-do lijst eens te bekijken en herzien. Eigenlijk heb ik dat nog nooit gedaan, maar het lijkt me een goed idee om er beter-laat-dan-nooit toch eens mee te beginnen. Het draait deze tijd van het jaar veel rond bucket lists; bucket lists zijn hip – I mean, ik heb zelf de bucket list calender nog gekregen voor kerst. Dus ik doe even lekker mee en kies voor een specifiek thema: sport.

In 2016 heb ik me nog aan het inline skaten gewaagd. Dat had ik al even niet meer gedaan. Als kind ben ik eens hard, en dan bedoel ik blauwe-kin-voor-meerdere-weken-hard, tegen de grond gegaan. Dat heeft als gevolg gehad dat ik bijna tien jaar niet meer durfde inline skaten. Those days are over en ik ben er helemaal verzot op. Nu zijn er toch nog enkele andere sporten die me met de voetjes doen trappelen van enthousiasme. Hierbij beloof ik mezelf dat ik die in 2017 (nog) een kans wil geven!

1. Skieën
Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik op de latten heb gestaan. Hoewel het een geweldig gezelschap was en ik in één van de beste skigebieden van Frankrijk zat was het geen geweldig ski-jaar. De skipistes leken meer op schaatsbanen door de gigantische hoeveelheid ijsplekken. Ik kan me zelfs niet meer herinneren hoe het voelt om op deftige pistes te skieën, laat staan op poeder.
Met een klein duwtje in de rug heb ik toch mijn plekje op skireis verzilverd. In februari zal ik mijn skills nog eens gaan testen op de hellingen van Alpe D’Huez.

2. Yoga
Ik heb yoga lang als een vreemd beestje bekeken. Stilstaan op een matje in alles-onthullende kledij in vreemde posities sprak me niet meteen aan. Toch wil ik het dit jaar een kans geven. Yoga zou goed zijn voor je flexibiliteit, evenwicht en kracht. In combinatie met bv. inline skaten zie ik een kans waar mijn toekomstige zelf mij wel eens dankbaar voor zou kunnen zijn.

3. Scuba Diven
Ik zeg het al drie of vier jaar en gene zever, dit jaar maak ik er werk van. Er is een gezegde dat luidt ‘als je het tegen vier mensen zegt, moet je het doen’. Ik denk dat ik het al tegen drie mensen gezegd had, maar nu zeg ik het dus aan de hele wereld. Ik denk dat ik nu wel moet hé!

4. Huskytocht maken
Eigenlijk ben ik geen grote fan van activiteiten waar dieren bij betrokken zijn, zo zal ik principieel nooit op een olifant rijden. Maar er staat dus één sport op mijn bucket list waarbij wel dieren betrokken zijn die het harde werk doen: een huskytocht maken. We noemen het wel een huskytocht, maar er zijn verschillende hondenrassen die gebruikt worden voor dergelijke activiteit. Al deze rassen vallen onder de categorieën ‘sterk’ en ‘actief’. Ze doen niets liever dan een aantal kilometer lopen met de kameraden van hun roedel. Dus, tot het tegendeel bewezen is, lijkt een huskytocht maken mij een diervriendelijke activiteit die ik wel eens wil uitproberen.

5. Wakeboarden
Dit is eentje die vooral op Pieter-Jan zijn bucketlist staat.  Hoe kan je in het hart van een snowboarder en zeiler de liefde voor water en adrenaline op een plank verenigen? Met wakeboarden: een sport die we allebei nog nooit geprobeerd hebben, maar die er geweldig leuk uitziet. Hoewel ik zelf zou eerder kiezen voor waterskieën…. It’s a ski vs. snowboard kind of relationship.

Laten we zeggen dat iedereeen elk jaar wel iets nieuw zou moeten uitproberen. Wat staat er er dan op jouw bucket list?

Please follow and like us:
Instagram1k
Facebook0
Google+
http://instyleout.be/2017-bucket-list-sport-edition/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *